Remmen vervangen

  1. Home
  2. Remmen vervangen

Remmen laten vervangen?

Als de remmen van uw auto versleten zijn, is het van cruciaal belang om ze zo snel mogelijk te laten vervangen. Remmen zijn immers essentieel voor de veiligheid van u en andere weggebruikers. Bij Artko Trading N.V. begrijpen wij dit als geen ander en daarom bieden wij u een professionele en betrouwbare remmen vervangen service aan.

Wanneer moet u uw remmen vervangen?

Er zijn een aantal signalen dat het tijd is om uw remmen te vervangen. Een van de meest voorkomende signalen is het piepende of krakende geluid dat u hoort als u remt. Dit komt door slijtage van de remblokken en betekent dat het tijd is om ze te vervangen. Andere tekenen zijn een zacht pedaalgevoel, trillingen in het stuur of de rempedaal, of het feit dat uw auto langer nodig heeft om tot stilstand te komen. In elk geval, als u het gevoel heeft dat uw remmen niet meer zo goed werken als ze zouden moeten, is het belangrijk om ze onmiddellijk te laten controleren.

Hoe werkt het remmen?

Om beter te begrijpen wat er kapot is, is het handig om te weten welke taak dat onderdeel nou heeft. In dit geval is het dus handig om te weten hoe het remmen in de auto werkt. Bij een auto spelen twee componenten een belangrijke rol. De remblokjes en de remschijven. De remblokjes staan in contact met het rempedaal en de remschijf staat in contact met het wiel. Als u het rempedaal intrapt, worden de remblokjes tegen de remschijven gedrukt. Hierdoor ontstaat wrijving en kan het wiel minder makkelijk draaien. Daardoor gaat u minder snel naar voren en dus remt u af.

Hoe weet u of uw remschijven of remblokken aan vervanging toe zijn?

Beide remcomponenten zijn dus onmisbaar. Dus moeten ze allebei goed functioneren. Daarom wilt u graag weten wanneer een van uw remcomponenten aan vervanging toe is. Als u een schurend geluid hoort, dan is de kans groot dat de remblokjes versleten zijn en dus vervangen moeten worden. Dit is omdat het frictiemateriaal op de remblokjes elke keer dat u remt een stukje afschuurt. Als u dus dat schurende geluid hoort, remt u op staal. Ook heeft u bij sommige auto’s een lampje op het dashboard dat aangeeft dat er iets mis is met uw remmen.

Als u trillingen bij het remmen voelt, of u merkt dat uw remmen ongelijk werken, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met uw remschijven. Meestal is een remschijf dan krom, wat kan komen doordat u met hete remschijven door een plas water gereden bent. Remschijven kunnen ook erg vies worden. Dan moeten ze schoongemaakt worden, want door het vuil kunnen ook de remblokjes kapot gaan. Maar hoe maakt u ze nou schoon?

Hoe remschijven schoonmaken?

Remschijven moeten dus schoon gehouden worden, maar hoe? Dat is niet eens de hoofdvraag die veel mensen zichzelf stellen. Dat is namelijk welke “wasmiddelen” u het best kunt gebruiken. U hebt natuurlijk remmenreiniger, maar veel mensen vinden dat controversieel. Dat is omdat het zorgt dat de remschijven vet worden, waardoor de kans op roest groter wordt. Dat wilt u natuurlijk niet. Daarom gebruiken mensen een droog poetsdoekje of een schuurspons. Echter is het toch het verstandigst om het aan een professionele monteur over te laten, want u wilt natuurlijk niet dat uw remschijven door een poetsdoekje kapot gaan.

Wat gebeurt er wanneer remschijven of remblokken niet tijdig worden vervangen?

Het is van groot belang dat remblokken en remschijven tijdig worden vervangen om de veiligheid van u en de passagiers te waarborgen en om schade aan andere delen van de auto te voorkomen. Hier zijn enkele gevolgen van het niet tijdig vervangen van remblokken of remschijven:

1. Langere remweg: Als uw remblokken versleten zijn, zullen ze niet meer goed kunnen remmen. Dit leidt tot een langere remweg, waardoor het moeilijker wordt om de auto tijdig tot stilstand te brengen. Dit kan gevaarlijk zijn, vooral in noodgevallen.

2. Verminderde remkracht: Als uw remschijven versleten zijn, kan dit leiden tot verminderde remkracht. Dit betekent dat de remmen niet zo goed werken als ze zouden moeten, waardoor de auto minder snel kan vertragen. Dit kan ook gevaarlijk zijn, vooral bij hoge snelheden.

3. Verhoogde slijtage van andere componenten: Als de remschijven versleten zijn, kunnen ze ook de remblokken sneller doen slijten. Dit kan leiden tot meer frequente vervanging van de remblokken en andere componenten van het remsysteem.

4. Slechte handling: Versleten remschijven kunnen ook de handling van uw auto beïnvloeden. Dit kan leiden tot minder controle over de auto, wat gevaarlijk kan zijn bij het rijden op bochtige wegen of bij het maken van snelle manoeuvres.

Remmen vervangen bij Artko Trading N.V.

Wanneer u kiest voor de remmen vervangen service van Artko Trading N.V., kunt u erop vertrouwen dat uw auto in goede handen is. Onze ervaren en betrouwbare monteurs hebben alle benodigde kennis en gereedschappen om de remmen van elke auto te vervangen. We gebruiken alleen hoogwaardige remonderdelen die voldoen aan de specificaties van de fabrikant van uw auto en we volgen altijd de voorgeschreven procedures en richtlijnen. Het vervangen van uw remmen is niet iets dat u moet uitstellen.